Další kavárna, která si zasloužila mnou pozornost už upoutá jen samotným názvem. Pokud si ale myslíte, že zajímavej mají pouze ten název, tak jste na omylu.
V melounovém cukru se ocitnete na ulici Františkánská 17. Je to jedna z těch novějších kaváren, kterou si za krátkou dobu oblíbilo tisíc duší.
Chodila jsem kolem jednou za čas a nikdy bych si nepomyslela, že zrovna v tom prostoru ve kterým se kavárna nachází je možno vůbec něco vybudovat. Natož tu kavárnu. Prostor byl v dost příšerným stavu totiž…
Každopádně se to povedlo na výbornou a tak hurá na návštěvu.
 |
zdroj google |
Když jsem vešla, byla jsem trošku zklamaná velikostí prostoru. Asi jsem díky názvu čekala něco víc, ovšem hned mě zklamání přešlo, neboť sedět na super sedačkách a mít za sebou obří okno je fajn věc. Interiér je vybudován z betonu a dřeva, což je podle mě celkem zajímavá kombinace, která se mi sice líbí, ale působí dost stroze. Prostor bych trochu oživila. Sice v druhé půlce Cukru najdeme trochu umění, ale i tak mi to nestačí. Ráda si při vychutnávání dobré kávy prohlídnu zajímavej obraz a přemýšlím nad ním, ale to je věc názoru a taky věc zájmu.
 |
zdroj google |
Nápoják mají vskutku jednoduše udělanej a není moc nad čím dumat, spíš se ještě nasmějete.
Kávu nabízejí ve dvou druzích, mají i domácí limonády a dost jsem si oblíbila obyčejnou vodu s citrónem a bylinkama. Jako super věc tu mají domácí zákusky, který jsou sice epesní, ale řekla bych, že možná i zbytečně předražený. Každopádně je peče víc lidí a střídá se to, takže můžete pokaždý vyzkoušet něco jinýho.
Kámošky hrozně obdivovaly způsob skladování cukru. Donesou vám ho ve skleněné, uzavíratelné dózičce. Navíc je kostkovej a mají ho ve více druzích.
Radost pohledět.
 |
zdroj google |
Obsluha byla opravdu velice příjemná a myslím to fakt vážně. Hrozně mě potěšilo, že jsem ve tvářích neviděla ten umělej a nucenej úsměv, kterej jde vidět snad skoro všude. Bylo zkrátka vidět, že to tam všechny baví, že jsou tam rádi a hlavně, že to jsou opravdu lidi, kterým můžete říct cokoliv a nemusíte se stydět.
.jpg) |
zdroj můj instagram |
+ koncept, styl
+ celková nabídka
+ obsluha
– strohej design
– dražší dobrůtky
V melounovým cukru to budete prostě milovat už jen kvůli té uvolněné a přátelské atmosféře. Když si pak k tomu všemu dáte ještě nějakej ten nebeskej zákusek, nebudete chtít chodit jinam .)

Mají to tam vážně hezké 🙂
http://anett01.blogspot.cz/
To skladování cukru se mi vážně líbí! A ta pidi mistička s dobrůtkou je taky roztomilá 🙂
Jojo ta pidi mistička je z Ikea, mám ji taky ale mám v tom prstýnky ;D
Vypadá to tam dobře 🙂
http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/
Škoda, že jsi nenafotila ty zákusky, ty by mě docela zajímaly. A jaké jsou ceny? To tam nikdo nebyl, že je to na fotkách prázdné? :O
http://radkakaiserova.blogspot.cz/
Když jsem tam byla já, tak tam měli pouze ten, kterej tu na fotce je, tudíž jahodovej cheescake a stál 67,-.
Jinak co se fotek týče, tak jsou z googlu, jak je uvedeno a jelikož to byly jediný dobře použitelný fotky, tak jsem ráda, že jsem alespoň nějaký našla .)
Jé, super,tam to nezýnám. Vypadá to tam hezky (já mám strohé designy ráda), a tu malou mističku na mňamku ke kafi mám zafixovanou z Podnebí jako mističku na kečup, takže mi to připadá lehe hnusný, ale to jen tím, že si v tom představuju ten kečup 😀
No super, tak jsem se konečně trefila 😀
Dobrý den,
děkujeme za tak milou recenzi, všichni se tady nad ní tetelíme! 🙂
Chtěli bychom vnést trochu světla a ospravedlnění za naše jistojistě vyšší ceny dezertů.
A totiž. Vemte si průměrnou brněnskou cenu jednoho kousku z Makra rozmraženého dortu. Je to podle mého pozorování cca 50 – 55 Kč. Kontra tomu, je průměrná cena našich dezertů 64 Kč. Je to ale disciplína, na které si vedle kávy zakládáme v provozu úplně nejvíc a věnujeme jí i nejvíc úsilí a energie. Většina našich dortů a koláčů jsou naše vlastní recepty, které neochutnáte nikde dále, většina z nich je složitých a v troubě zůstávají ve vodní lázni hodinu a půl, a … a to je z našeho pohledu nejdůležitější …zakládáme si na hezké práci se surovinami.
Hodně jsem o tom přemýšlela. Včera skoro půl dne. Dokonce jsem na chvíli začala váhat o svém konceptu. Odpoledne jsem se potom jela podívat do Makra na složení Almonde Toblerone dort (je oblíbený, a mají ho v kavárnách často). A vážně, není to dort, je to umělá kreatura plná jedů. Je o 10 korun levnější než náš makový cheesecake se švestkovo-ořechovou redukcí.
Nechceme slevnit. Nemůžeme. Chceme umět férově nacenit a ohodnotit naši dobře odvedenou práci. A v dezertech jsme dobří. Víme to 🙂
Zároveň se ale snažíme být co nejvíce otevření. Každý, kdo u nás ochutná něco, co ho chuťově okouzlí, si může hned říct o recept, naše know-how je v tomhle nekompromisně transparentní. Jinými slovy nám vůbec nevadí, pokud si makový cheesecake u nás dáte jednou, a nikdy víckrát, protože od té doby si ho budete o sobotách péct sami doma, v teploučku…pokud donesete ochutnat 🙂
Za Cukr zdraví, děkuje a peče,
Vendy
Cukřík miluju, teď se tady probírám tvými recenzemi kaváren a čerpám tipy a inspiraci, super blog máš 🙂
Jéé děkujů .))