VEG THAJSKÉ ČERVENÉ KARI

Potřebuješ:

1 balení jasmínové rýže
oliváč
cibuli
sůl
zázvor
2 česneky
červenou a žlutou papriku
3 mrkve
špenát listový
kari pastu
kokosový mlíko
vodu
třtinový cukr
sójovku
limetku
bylinky

  1. Do osolené a vroucí vody dáme vařit na cca 30 minut rýži
  2. Vedle na oliváči na velkou pánev si dáme nakrájenou cibuli, kterou osolíme a restujeme do změknutí. Pak přidáme česnek, zázvor a chvíli s cibulí ještě restujeme.
  3. Poté přidáme na nudličky nakrájené obě papriky a na šikmá kolečka mrkev. Až je obojí trochu měkké, přidáme kari pastu a vaříme spolu cca 2 minuty.
  4. Přidáme kokosový mlíko, cukr, špenát a asi půl hrnku vody a necháme spolu cca 10 minut dusit.
  5. Nakonec přidáme ještě bylinky, ochutíme sójovkou, limetkou, příp. ještě dosolíme.
  6. Hotovou rýži buď smícháme s kari, nebo ji dáme bokem. To záleží, jak to má kdo rád.
  7. Nechte si chutnat! 🙂
obrázky jsou moje

MOHLO BY SE TAKY LÍBIT

Napsat komentář