FOCACCIA


Budeme potřebovat:

  • 0,5 kg hladké mouky
  • 1/2 droždí
  • 4 dcl vody
  • mořskou sůl
  • oliváč

Jak na to:

  • v míse smícháme vlažnou vodu s droždí
  • postupně přidáváme mouku, ale jemně, aby nevznikaly hrudky
  • až vznikne hladké těsto, necháme jej přikryté na teplém místě cca hodinu nakynout
  • po nakynutí těsto rozdělíme na dva bochánky (já musím na 4, neboť mám malou troubu) a uděláme z nich silnější placky
  • placky polijeme oliváčem, posypeme solí a prstama všechno rozetřeme a promačkáme, aby se spojilo těsto se solí a oliváčem – toto je nejdůležitější proces
  • pečeme tak 10-15 min v předehřáté troubě na 220-250°C


Focaccia je tzv. italský chléb chudých. Není se čemu divit, při pohledu na ingredience. Každopádně je to velice skvělá věc, která se hodí na různý příležitosti a je hlavně výýýborná! Já ji jím celkem často a pokaždý jinak. Poprvý jsem si ji dala se zeleninou, podruhý samotnou jen tak k filmu na kousání a teď se sušenýma rajčatama. Příště si k ní udělám česnekový pesto .)

MOHLO BY SE TI TAKY LÍBIT

Žádné komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *