DÝŇOVÁ POLÍVKA

Co si takhle na podzim dát něco tradičního?

Slezlo se mi doma spousta dýní, tak si dáme dneska polívku!

Na dvě porce budeme potřebovat:
  • 1/2 dýně (já použila máslovou, páč z hokaido jsem už dělala)
  • smetanu (sójovou, mandlovou,…)
  • oliváč
  • česnek
  • 1/2 cibule
  • koření (sůl, pepř, majoránka, oregáno, muškátový oříšek, cokoliv co chceš)

A jedem!

  • na oliváči opečem cibuli a česnek, přidáme nakrájenou dýni a chvíli pospolu smažíme
  • přidáme koření a zalijeme trochou vody, ale fakt né moc, páč dýně vodu pouští, tak ať je polívka pěkně hustá a dusíme, dokud dýně nezměkne – cca 10 min
  • tyčovým mixérem rozmixujeme
  • na závěr přidáme smetanu a chvilku spolu ještě vaříme, aby se vše propojilo

Dýně jsou super. Miluju z nich úplně všechno, co se dá udělat. Nejvíc je teda využívám na pečení, kdy je jen nakrájím a hodím do zapíkací mísy spolu s další zeleninou na oliváči zapéct do trouby a tadá, super zdravý jídlo je na světě. Muffiny jsou z nich taky skvělý, ale polívka je nejvíc prostě.
Zjistila jsem ale, že polívka z máslový dýně mi chutná víc jak z hokaido a taky, že je lepší dávat té smetany míň, než víc. Snědla jsem totiž sotva půlku svojí porce a už jsem měla dost.

Co máš z dýní nejraději ty?

MOHLO BY SE TI TAKY LÍBIT

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *